zBLOGowani.pl

poniedziałek, 31 października 2016

Test makaronu Tradycyjnego z Ludwina // FRENDI.PL

Hej!



Zgodnie z obietnicą dziś test Makaronu Tradycyjnego z Ludwina firmy POLMAK, przeprowadzany wraz z portalem Frendi.pl


Frendi.pl to kilkuletni portal, jednak od ok. 4 lat nie było odezwu z jego strony. Na szczęście wrócił na rynek portali z testami.

Tym razem możemy wypróbować czterojajeczny Makaron Tradycyjny z Ludwina firmy POLMAK,

Koncepcją makaroniarni Polmak jest wytwarzanie makaronów  "tradycyjną recepturą  Prababci Heleny". Wykorzystują  mąkę jedynie typu 450 oraz 4 jajka. W składzie znajduje się również kurkuma. 

W ramach Makaronu Tradycyjnego z Ludwina znajdziemy następujące produkty: Lana kluska, kluski, niteczka, krajanka, gniazda wstążki, gniazda nitki, wstęgi, łazanka, fala, świderki, muszelki, gwiazdki, ryż i zacierka.


Kolejna kategoria to makrony pełnoziarniste: gniazda wstążki, spaghetti, świderek oraz pióro


Natomiast z kategorii makaronów przepiórczych wyróżnić możemy: niteczki oraz kluska


Makarony al dente to: lasagne, conchiglioni oraz cannelloni.

a klasyczne: łazanka, nitka, wstążka wąska, kolanko, falbanka, muszelka, pióra, świderek oraz spaghetti.


W ofercie znajdziemy również Wesołe Literki dla najmłodszych smakoszy.

Dziś zajmiemy się Makaronem Tradycyjnym z Ludwina w formie KLUSKI

W paczce znajdziemy 250g. produktu zapakowanego w przejrzysto- białe opakowanie z tradycyjnymi beżowymi ozdobami.





Surowy makaron ma przyjemny żółciutki kolor 


Makaron według przepisu na opakowaniu powinien gotować się ok. 6-8 minut. W rzeczywistości jednak trzeba go przeciągnąć do nawet 15 minut by nie był zbyt twardy. 

Ugotowany makaron wykorzystałam do rosołu. 


Ugotowany makaron niestety został pozbawiony żółtego odcienia i stał się po prostu biały.


Kampanie z Frendi.pl mają to do siebie, że wysyłany produkt jest tylko jeden. Także otrzymałam jedną paczkę makaronu bez możliwości podzielenia się nim z większym gronem osób. 

Jedna paczka wystarczyła mi na dwa dni rosołku dla dwóch osób. 

Podsumujmy więc tradycyjnie w kategoriach.

Ocenimy: wygląd opakowania, kształt oraz kolor makaronu, łatwość ugotowania, oraz smak ugotowanego makaronu.

OPAKOWANIE: Paczuszka jest przyjemna w odbiorze. Przyjemne kolory, złoty, czerwony, biel. Z pewnością makaron ten rzuci się w oczy na sklepowej półce wśród innych makaronów. 

OCENA: 6/6

KSZTAŁT MAKARONU: Osobiście jest to jeden z dwóch moich ulubionych kształtów makaronów używanych do zup. Drugi to niteczki. Makaron zaprezentowany przez Polmak jest to takie szerokie , lekko zakręcone wstążki. 

OCENA 6/6

KOLOR MAKARONU: Dzięki kurkumie makaron surowy jest żółciutki. Niestety po ugotowaniu traci swój kolor i jest blady. 

OCENA 4/6

ŁATWOŚĆ UGOTOWANIA: makaron do spożycia jest po ok. 13-15 minutach. Nie jest to oczywiście zbyt długo, jednak na opakowaniu napisano, że należy go gotować 6-8 min. 

OCENA: 4/6

SMAK: makaron po ugotowaniu jest sprężysty, nie skleja się oraz smakuje bardzo dobrze. Przywodzi na myśl makarony robione w rodzinnym domu przez kolejne pokolenia. 

OCENA 6/6

Podsumowując makaron jest idealny do zup, niestety nie dane mi było wykorzystać otrzymany produkt do np. sosów, ale nie wszystko stracone. Z pewnością znajdę i dobiorę odpowiednie makarony do przygotowywanych potraw. Osobiście bardzo ciekawią mnie makarony przepiórcze. 

Trzymajcie się ! i zapraszam do dołączenia do frendi.pl 

https://frendi.pl/users/joinUs/55930576-b820-4efd-b5c2-5097d5f1433d



O. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz